Wednesday, September 26, 2007

berjalan di kuala lumpur


lamo doh kawe tok tubik musing2 d tgh bandar KL.. ni maso kawe nok g jale kat bazar jln TAR..

tp ari huje tok brapo sedak lah mano nok jale..
ramai jugok ari tu...
dgr kato ari hok kawe g jale sano kat SOGO penuh ore maklum lah dekat nga rayo kiro dio buat jualan muroh...

Buddy System

nok tahu gambar ni maso bilo...
ni maso dok buat class untuk cikgu2 hok ngaja math nga science dale bahaso inglish...

program ni di panggil buddy system...
program ni utk memantapkn lagi
bahasa inglish di kalangan cikgu2...

tapi tu la capur nga bule poso ni...lidoh tok brapo nok buleh speking sgt... hehhehe

Sunday, September 23, 2007

recording...


hahaha...
tok seko pulok kawe buleh jg raso jd ore recording..

rupo2 nyo susoh jg nok buat sesuatu recording nih... terimo kasih ko abe yie..

banyok hok kawe belajar semase sesi recording tu, ni projek abe yie nga mafaka
( ore kuat dikirbarat.net )

Tuesday, September 18, 2007

Itulah GURU

Jika Hari Ini
Seorang Perdana Menteri berkuasa

Jika Hari Ini
Seorang Raja menaiki takhta

Jika Hari Ini
Seorang Ulama yang mulia

Jika Hari Ini
Seorang peguam menang bicara

Jika Hari Ini
Seorang Penulis terkemuka

Jika Hari Ini
Sesiapa sahajamenjadi dewasa

Sejarahnya dimulakan
Oleh seorang GURU biasa
Dengan lembutnya , sabarnya
Mengajar , Tulis , Baca

Usman Awang

Begitu Cepatnya Ia berlalu


Perginya Seorang Lagi Orang aku sayangi..

Belum lagi reda kesayuan di hati ku ini dengan pemergian datuk ku.... rupanya tuhan lebih menyayangi seorang lagi insan amat ku sayangi...walaupun insan ini bapa mertuaku tetapi bagiku beliau seperti ayah ku sendiri... bagi beliau semua menantunya seperti anaknya sendiri...
Al-fatihah... semugo roh mu ayah diletakkan ditempat orang yg beriman dan dikalangan yang disayangi oleh Nya dan Rasulnya...

perginya datuk ku Hj. Yaakub b. Majid


Datuk ku dalam kenangan..

Tanggal 5 hb Jun 2007 di hening subuh pagi seorang lagi insan yang kusayangi telah pergi meninggalkan aku dan keluarga ku...
Insan yang paling begitu terasa akan pemergian ini adalah ibunda ku...

Setelah hampir 1 tahun nenek ku telah pergi meninggalkan kami sekeluarga akhirnya sampailah giliran atuk yang amat ku kasihhi...


Gambar ini adalah yang terakhir sebelum allahyarham pergi meninggalkan kami untuk selamanya.. Gambar kenangan ini diambil sewaktu majlis pernikahan adinda ku baru2 ini...

Al-fatihah ....
Semoga atuk dan nenek ku ditempat orang2 yang beriman dan dikasihi oleh Allah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails